Skötselråd

Att tänka på inför en tatuering:
• Du ska helst ha ätit innan du ska tatuera dig så du slipper risken att bli snurrig eller t.o.m känna dig svimfärdig.
• Du ska inte vara påverkad när du kommer för att tatuera dig.
• Du ska inte tatuera dig om du är gravid eller ammar.
• Barn som kan störa både vår och din koncentration ska inte vara med vid tatueringstillfället.
• Ha gärna med någon som moraliskt stöd men begränsa det till max en person.
• Ha kläder som underlättar arbetet där tatueringen ska göras samt se till att du kan sätta upp håret om du ska tatuera dig någonstans där det kan vara i vägen.
• Är du allergisk mot någonting eller har någon typ av
överkänslighet eller hudsjukdom vill vi att du kollar med en läkare innan du tatuerar dig så det inte blir några komplikationer.

Skötselråd för tatueringar:
Eftersom en tatuering är ett sår behöver du behandla den väl för att den ska läka på ett bra sätt. När tatueringen är klar sätter vi på plast och den låter du sitta på under några timmar. På kvällen behöver du ta bort plasten om du inte redan gjort det och tvätta rent med ljummet vatten och eventuellt lite antibakteriell tvål. Vi brukar tvätta våra tatueringar ungefär morgon och kväll bara för att vara säkra på att den är fri från eventuella bakterier.

Låt tatueringen lufttorka efter varje gång du tvättat den alternativt försiktigt klappa den torr med något rent. Smörj in tatueringen med ett tunt lager kräm när du känner att tatueringen är torr. Vi tycker om att använda Bepanthen och rekommenderar den men olika tatuerare tipsar om olika krämer. Tvätta alltid händerna innan du smörjer så inga onödiga bakterier tar sig in under skorpan/flagorna. Det är absolut viktigast att smörja första veckan, men tatueringen har inte läkt ordentligt förrän efter 2-3 veckor.

Du ska inte sola under de närmsta tre veckorna så om du tatuerat dig då det är sommar behöver du hålla tatueringen täckt. Undvik dessutom att bada under samma tidsperiod (i badkar, bastu, sjön/havet eller i klor).
Undvik att träna 3-5 dagar efter att du tatuerat dig, den ska ha läkt ihop lite innan du går till gymmet bland massa bakterier eller anstränger kroppen hårt under en längre tid. Om du får skorpor på din tatuering ska du aldrig peta bort dessa. Det kan innebära att du får färglösa partier i din tatuering samt att läkningstiden blir längre. Det kan då också komma in bakterier under skorpan.

KOM IHÅG!
Professionella tatueringar är gjorda under dom bästa förutsättningarna.
DET ÄR DU SOM ÄR ANSVARIG FÖR HUR TATUERINGEN BEHANDLAS OCH TAS HAND OM!

Veluthe ink

Ymergatan 14
753 25 Uppsala
info@velutheink.se